دعایی جهت غنی شدن
حضرت خاتم الانبیاء (ص) به اصحاب صفه در زمانی که از تنگدستی خویش شکایت کردند این دعا را تعلیم ایشان فرمود که دائم بخوانند، غنی خواهند شد:
اَللّهُمَّ رَبِّ السَّمواتِ السَّبْعِ وَ رَبِّ الْعَرْشِ الْعَظیمِ اِقْضِ عَنّا الدَّیْنِ وَ اَغْنِنا مِنَ الْفَقْرِ
دعا به جهت وسعت رزق
برای رفع فقر و جلب وسعت و باز شدن در بهشت هر روز صد مرتبه بگوید:
لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ الْمُبینُ
دعا جهت توانگر شدن
گویند جهت توانگری چهل شب هر شب این دعا را بخواند مؤثر خواهد بود. یا در روز جمعه هفتاد مرتبه بخواند
بِسم الله الرّحْمنِ الرّحیم
اَللّهُمَّ یا غَنِیُّ یا حَمیدُ یا رَحیمُ یا وَدُودُ یا مُبْدِءُ یا مُعیدُ اَغْنِنی بِحَلالِکَ عَنْ حَرامِکَ وَ بِفَضْلِکَ عَمَّنْ سِواکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ
دعا جهت ادای دین و قرض
هر روز چهل و یک مرتبه یا چهل و یک روز بعد از نماز صبح خوانده شود که فوقالعاده مؤثر و مجرب است.
وَ مَنْ یُقْرِضُ اللهُ قَرْضاً حَسَناً یُضاعَفُ لَهُ
دعا برای ادای قرض
در خواب دیده شده است که حضرت رضا فرمودند: جهت ادای دین ۴۴۲ مرتبه بگوی:
لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّلِمینَ فَاسْتَجِبْنا لَهُ وَ نَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمَّ وَ کَذلِکَ نُنَجِی الْمُؤمنینَ
ذکر های شگفت معصومین علیهم السلام، سید ابوالحسن موسوی نژاد ، ص ۶۴.
ذکر توسل جهت رفع شدائد و وسعت رزق
روزی ۴۳۰ مرتبه خوانده شود
و مرحوم لواسانی فرمودند اگر روزی ۷۰ مرتبه نیز خوانده شود جهت رفع شدائد و وسعت رزق مجرب است
🖤 اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بنیها وَالسِّرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِه عِلْمُك🖤
صحیفه فاطمیه ، رفیع الدین رفیعی ، ص ۱۶۵
دستور سید عبدالکریم کشمیری( ره) برای رسیدن به امور دنیایی :
بسیار دیده و شنیده شده که افراد برای امور مادی، مانند خرید خونه، و ماشین و رزق و ازدواج، از وی راهنمایی می خواستند، آن بزرگوار می فرمود:
سوره یس بخوانید و ثواب آن را به امام جواد علیه السلام تقدیم کنید، حاجت شما را خواهند داد.
گاه امر می کرد صلوات برای حضراتش هدیه کنند و آن را در توسل به این امام کریم مجرب می دانست.
کتاب روح و ریحان ، ص ۹۳ ،آیت الله سید عبد الکریم کشمیری( ره)
ذکری برای سلامتی جنین
خواندن آیه ی ۶ سوره آل عمران برای سلامتی جنین :
هُوَ الَّذِي يُصَوِّرُكُمْ فِي الْأَرْحَامِ كَيْفَ يَشَاءُ ۚ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ ﴿٦﴾
اوست که شما را در رحم ها [یِ مادران] به هر گونه که می خواهد تصویر می کند. جز او هیچ معبودی نیست؛ توانای شکست ناپذیر و حکیم است. (۶)
دعا برای رهایی از درد و تب
رسول خدا صلی الله در هنگام تب و سایر دردها خود را به این دعا تعویذ می کرد 《 اللهم انی اعوذ بک من شر عرق نعار و من شر حر النار : خدایا ! من از شر رگی که خون به شدت در آن جریان دارد و از شر سوزش آتش دوزخ به تو پناه می برم 》
سنن النبی ، علامه محمد حسین طباطبایی ،ترجمه حسین استاد ولی ، نشر پیام آزادی ، ص ۳۰۵.
ذکری با خواص بسیار زیاد
این ذکر آثار و برکات فراوانی دارد. امام صادق(ع) از رسول خدا(ص) نقل میکند:
هر کس فقر بر او فشار آورد، جمله :
لا حَولَ و لا قُوّةَ إلّاباللَّه العلىّ العظیم
را زیاد بگوید که فقر را بر طرف میکند:
«وَ مَنْ أَلَحَّ عَلَیْهِ الْفَقْرُ، فَلْیُکْثِرْ مِنْ قَوْلِ «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ» یَنْفِی عَنْهُ الْفَقْرَ».۱
در روایت آمده است پیامبر اکرم(ص) به على (ع) فرمود:
چون در ورطهاى هولناک افتى، بگو:
بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوة الّا بالله العلىّ العظیم
که خداوند به وسیله این دعا بلا را بر میگرداند.۲
۱- کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج۸، ص۹۳، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.
۲- طبرسی، حسن بن فضل، مکارم الاخلاق، ص۳۵۲، قم، شریف رضی، چاپ چهارم،۱۴۱۲ق.
صلواتی که امیر المومنین علیه السلام بر پیامبر فرستادند
مؤلّف گوید: روایات بسیار وارد شده که از هر کجا سلام و صلوات بر رسول خدا(صلىاللّهعلیهوآله) فرستاده شود، به آن حضرت خواهد رسید.
در روایتى وارد شده: ملکى موکّل است هر مؤمنى بگوید: «صَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ» آن ملک در جواب او بگوید: «وَ عَلَیْکَ»، پس از آن به حضرت عرض کند: اى رسول خدا فلان شخص بر شما سلام داد، آن حضرت فرماید: «وَ عَلَیْهِ السَّلامُ».
در روایت معتبر آمده، آن حضرت فرمود: هرکه قبر مرا پس از مرگ من زیارت کند مانند کسی است که در حیاتم بهسوی من هجرت کرده، پس هرگاه استطاعت ندارید به زیارت قبر من آیید، بهسوی من سلام فرستید که آن سلام به من خواهد رسید.
شایسته است صلوات فرستادن بر آن حضرت به آن صلواتی که حضرت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) در یکی از خطبههای خود در روز جمعه، بر آن جناب فرستاد، این صلوات در کتاب «روضه کافی» چنین است:
﴿إِنَّ اللّٰهَ وَ مَلاٰئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يٰا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً﴾ اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَبارِكْ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَتَحَنَّنْ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَسَلِّمْ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ كَأَ فْضَلِ ما صَلَّيْتَ وَبَارَكْتَ وَتَرَحَّمْتَ وَتَحَنَّنْتَ وَسَلَّمْتَ عَلىٰ إِبْراهِيمَ وَآلِ إِبْراهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ؛
به درستی که خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود میفرستند، ای کسانی که ایمان آوردهاید، بر او درود فرستید و سلام کنید سلامی کامل، خدایا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و بر محمّد و خاندان محمّد برکت ده و بر محمّد و خاندان محمّد مهر ورز و بر محمّد و خاندان محمّد سلام فرست، همانند برترین درود و برکت و رحمت و مهرورزی و سلامی که بر ابراهیم و خاندان ابراهیم فرستادی، تو ستوده و بزرگواری؛
اللّٰهُمَّ أَعْطِ مُحَمَّداً الْوَسِيلَةَ وَالشَّرَفَ وَالْفَضِيلَةَ وَالْمَنْزِلَةَ الْكَرِيمَةَ . اللّٰهُمَّ اجْعَلْ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ أَعْظَمَ الْخَلائِقِ كُلِّهِمْ شَرَفاً يَوْمَ الْقِيَامَةِ، وَأَقْرَبَهُمْ مِنْكَ مَقْعَداً، وَأَوْجَهَهُمْ عِنْدَكَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ جَاهاً، وَأَفْضَلَهُمْ عِنْدَكَ مَنْزِلَةً وَنَصِيباً . اللّٰهُمَّ أَعْطِ مُحَمَّداً أَشْرَفَ الْمَقامِ، وَحِبَاءَ السَّلامِ، وَشَفاعَةَ الْإِسْلامِ . اللّٰهُمَّ وَأَلْحِقْنا بِهِ غَيْرَ خَزايا وَلَا ناكِثِينَ وَلَا نادِمِينَ وَلَا مُبَدِّلِينَ إِلٰهَ الْحَقِّ آمِينَ.
خدایا به محمّد عطا کن وسیله و شرف و برتری و منزلت کریمانه. خدایا قرار ده محمّد و خاندان محمّد را بزرگترین همه خلایق، از جهت شرافت در روز قیامت و نزدیکترین آنها به خود از نظر جایگاه و آبرومندترینشان در روز قیامت از جهت شرف و عزت و برترینشان در پیشگاهت از حیث منزلت و بهرهمندی. خدایا به محمّد شریفترین مقام و جایزه و سلام و شفاعت اسلام را عطا کن. خدایا ما را به او ملحق گردان نه با رسوایی و پیمانشکنی و پشیمانی و تغییر حقایق، ای معبود حق دعاها مستجاب باد.
تقرب معنوی با دعا
دعا عنایت بسیار بزرگ خداوند به بندگانش میباشد. آیات و روایات بسیار به دعا کردن سفارش کردهاند. دعا کردن که همان گدایی در خانه خدا است یک نوع عبادت است و برای این عمل ثواب نوشته میشود. “بسم الله” و “سلام” و … که رایج هستند نوعی دعا هستند.
“الدعا یرد القضاء المبرم"؛د دعا کن که خدا به فقر مبتلایت نکند، دعا قضا و قدر الهی را تغییر میدهد، از خدا بخواه که آبروی تو ریخته نشود.
امام صادق (ع) فرمودهاند : «مؤمنین در نزد حضرت حق درجه و مقامی دارند؛ به آن درجه و مقام نمیرسند مگر به وسیله دعا.»
هر کدام از ادعیه نفع و فایدهای دارند و از طرفی آثاری دارند که یکی از آنها این است که وقتی شما گرفتاری و دعا میکنید، مراتب توحیدتان تقویت میشود. حجاب های ظلمانی کم می شود ، علاقه ی به خدا بیشتر می شود . گناه کمتر می شود و به حاجت می رسد .
علت این که دعا دوش به دوش قرآن جلو می رود این است که دعا حقیقت بندگی را جلوه می دهد .
سخنان حضرت آیت الله ناصری (حفظه الله)، شنیده شده
ذکری برای رفع تنگدستی
آقا سید ابوالحسن علی رضوی کشمیری گفت: از آیت الله سید عبدالکریم کشمیری ذکری برای رفع تنگدستی خواستم، فرمود: روزی 110 بار بگو: «اللّهُمَ اَغنِنِی بِحلالِکَ عَن حَرامِک و بِفَضِلکَ عَمَّن سِواک».”
منبع: کتاب «روزنههایی از عالم غیب»، نوشتۀ آیتالله سید محسن خرازی، صفحۀ ۱۱۰
این ذکررا ایت الله بهجت وایت الله مرعشی نجفی هم توصیه کرده اند.
شیخ بهایی بسیارزیاد مقروض بود. باخواندن این ذکر تمام قرضش برطرف شد.
نقش خاتم حضرت رضا علیه السلام
به روایات معتبر نقل شده است که نقش خاتم حضرت رضا علیه السلام ( ماشاالله لاحول و لا قوه الا بالله ) بود و به روایت دیگر ( حسبی الله ) بوده است .
جلا العیون ، علامه مجلسی ، نشر آدینه ی سبز ، ص ۹۲۹ .