« توصیه های رهبر به معتکفین | انواع سلام در قرآن » |
حمله به روسیه
آمریکا ۵۰ تا ۶۰ موشک «توماهاوک» به پایگاه هوایی «الشعیرات» در حومه شهر حمص شلیک کرد. این حمله بعد از اتهامات یکی دو روز اخیر دانلد ترامپ علیه آن چه که نقش دولت سوریه در حمله شیمیایی به غیرنظامیان در «خان شیخون» ادلب می خواند، انجام گرفت.
طبق گزارش ها، ناوهای آمریکایی مستقر در دریایی مدیترانه این حمله موشکی را علیه پایگاه هوایی سوریه در ساعات پایانی پنجشنبه شب به وقت محلی صورت دادند.
بعد از انجام این حمله، ترامپ از استراحتگاه خود در مار-آ-لاگو، بار دیگر دولت سوریه را به حمله باز گاز شیمیایی سارین به غیرنظامیان در شهر ادلب متهم کرد.
ترامپ این حمله موشکی را یک «حمله نظامی هدفمند» خواند و مدعی شد که پایگاه هوایی مورد حمله، جایی بود که هواپیماهای سوری حمله کننده با ادلب از ان برخاسته بودند. رییس جمهور آمریکا حمله موشکی غیرقانونی امریکا را «دقاع از منافع حیاتی امنیت ملی» خواند و از «کشورهای متمدن» خواست که به او در پایان دادن به “ کشتار و خونریزی در سوریه” کمک کنند:
” هیچ بحثی نیست که سوریه سلاح شیمیایی ممنوعه به کار برد و تعهدات حود را به معاهده تسلیحات شیمیایی زیر پا گذاشته و به درخواست شورای امنیت سازمان ملل بی توجه بوده است. تلاش های سالیان گذشته برای تغییر رفتار اسد شکست خورده اند و به نحو غم انگیزی هم شکست خورده اند.”
۵۹ موشک توماهاوک از ناوهای «یو اس اس پورتر» و «یو اس اس راس» در شرق مدیترانه شلیک شدند. این را «جف دیویس»، سخنگوی پنتاگون در بیانیه رسمی خود عنوان کرد. او افزود که «اقدامات فوق العاده ای« برای جلوگیری از «تلفات غیرنظامی» لحاظ شد و همه «احتیاطات لازم» برای محدود کردن تلفات این حمله موشکی به ” پرسنل پایگاه هوایی” صورت گرفته است.
فرماندار استان حمص، طلال برازی، در مصاحبه با شبکه المیادین گفت که ۵ نفر از پرسنل این پایگاه در این حمله به شهادت رسیدند و ۷ نفر هم مجروح شدند. او تاکید کرد که این حمله آمریکا تنها با هدف کمک به تروریست ها انجام گرفت:
” رهبری سوریه و سیاست سوریه تغییر نخواهد کرد. این حمله اولی نبود و به اعتقاد من آخری هم نخواهد بود.”
خبرگزاری دولتی سوریه، SANA، از قول یک منبع نظامی حاضر در محل، این حمله و تلفات ناشی از آن را تایید کرد.
این حمله موشکی در پی اتهام زنی های چند روز اخیر غربی ها به دولت سوریه، مبنی بر دست داشتن در یک حمله شیمیای به غیرنظامیان در خان شیخون انجام گرفت. در ان رویداد، طبق گزارش ها ۸۶ غیرنظامی از جمله ۲۶ کودک، بر اثر انتشار به شدت مشکوک گازهای شیمیایی سمی جان خو را از دست دادند. بلافاصله بعد از انتشار این خبر، دولت های غربی بی درنگ انگشت اتهام خود را به سوی دمشق نشانه رفتند، در حالی که روسیه اعلام کرد که جت های سوری یک انبار مهمات را در ادلب هدف قرار دادند که گویی تروریست ها در آن تسلیحات شیمایی هم نگه داری می کردند. نکته به شدت دردناک ماجرا این جاست که تروریست های مورد حمایت غرب در ادلب، درست در کنار کارگاه ها و انبارهای تسلیحات غیرقانونی و خطرناک خود، غیرنظامیان را سکونت داده اند.
وزیر خارجه آمریکا، رکس تیلرسن، روسیه را متهم کرد که در انجام تعهدات خود به توافق سال ۲۰۱۳ با آمریکا، برای تضمین نابودی زرادخانه شیمیایی سوریه ناکام بوده است و مدعی شد که روسیه در این زمینه هم ناکام و هم همدست دولت سوریه بوده است. با این حال، روسیه می گوید که هیچ گاه مسوولیت خلع سلاح شیمایی و نابودی تسلیحات شیمیایی سوریه به عهده روسیه گذاشته نشد، بلکه مسوول این مساله سازمان «منع تسلیحات شیمیایی»(OPCW) بوده که تایید کرد که دولت سوریه در همکاری با سازمان ملل، تمام تعهدات خود را در چارچوب آن توافق انجام داده است.
تردیدی نیست که این حملات کمک به عملیات گروه های تروریستی مختلف(داعش و هیات تحریر الشام) در حمص و حما بوده است. پایگاه هوایی «الشعیرات» نقش مهمی در تامین پوشش هوایی برای نیروی زمینی ارتش سوریه در نبرد با تروریست ها داشته است. جف دیویس در بیانیه خود می گوید:
“ در مجموع ۵۹ موشک توماهاوک هواپیماها، پناهگاه بتنی هواپیماها، انبارهای سوخت و لجستیک، بانکرهای مهمات، سیستم های دفاع هوایی و رادارها را در این پایگاه هدف قرار دادند.”
یک سخنگوی دیگر پنتاگون در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت که پیش از انجام حمله، بدون افشای جزییات، به روسیه و چند کشور دیگر، از جمله فرانسه و استرالیا(و قطعا رژیم صهیونیستی) خبر داده شده بود. این مقام پنتاگون همچنین گفت که بخش هایی از این پایگاه که احتمال حضور پرسنل روسی در آن می رفت، هدف قرار نگرفت.
مشاور امنیت ملی ترامپ، هربرت مک مستر، بعد از حمله موشکی گفت:
” آمریکا زحمت زیادی متحمل شده تا از تلفات نیروهای روسی در سوریه جلوگیری شود، ولی به هر حال در یک عملیات نظامی، هیچ تضمینی وجود ندارد.”
مسکو از سیستم های دفاع موشکی خود در سوریه علیه این اقدام آمریکا استفاده نکرد و فعلا تنها درخواست تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت را برای بررسی موضوع خواستار شد. با این حال دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین هم در اظهارنظر خود بعد از این حمله گفت:
” رییس جمهور پوتین این حملات را تهاجم به یک کشور مستقل می داند و معتقد است که این حملات بر خلاف قوانین بین المللی و تحت یک دستاویز ساختگی انجام گرفته است.”
پایگاه خبری «Vox» در تحلیل این اقدام ترامپ نوشت که او قصد ندارد که دست به مداخله گسترده در سوریه بزند که عواقب و تبعات پیش بینی نشده ای برای آمریکا در بر خواهد داشت، بلکه هدف او صرفا این بوده که نشان دهد بر خلاف دولت اوباما که خط قرمز تعیین می کرد و به اقدام در پی شکسته شدن آن متعهد نبود، دولت او این اراده را دارد که در برابر نقض ادعایی خط قرمز تعیین شده، یعنی اتهام استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی، واکنش عملی نشان دهد. ترامپ در اظهارات خود به صراحت گفت که این حمله، بعد از سال ها «دیپلماسی شکست خورده» آمریکا در سوریه انجام گرفت و ان را یک «حمله تنبیهی» خواند.۱
واکنش ایران
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به حملات موشکی آمریکا به یک پایگاه هوایی در سوریه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین قربانی سلاح های شیمیایی در تاریخ معاصر، هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی را فارغ از عاملین و قربانیان آن محکوم می کند و همزمان استفاده از این بهانه برای اقدامات یکجانبه را خطرناک، مخرّب و نقض اصول آمره حقوق بین الملل می داند.
وی افزود: ما ضمن محکومیت شدید هر گونه اقدام نظامی یکجانبه و حملات موشکی به پایگاه هوایی الشعیرات در سوریه توسط ناوهای آمریکایی، معتقدیم که این گونه اقدامات به بهانه حمله شیمیایی مشکوک در “خان شیخون” در ادلب که زمان بندی، عاملین و منتفعینِ از آن کاملا در پرده ای از ابهام قرار دارد، به تقویت تروریست های رو به زوال و پیچیدگی اوضاع در سوریه و منطقه خواهد افزود.۲
۱_ http://www.mashreghnews.ir/news/707453/جزئیات-حمله-موشکی-آمریکا-به-سوریه-عکس
۲_ http://www.tabnak.ir/fa/news/682654/حمله-موشکی-غافلگیرانه-آمریکا-به-سوریه
فرم در حال بارگذاری ...