کرسی آزاد اندیشی 

برسی دیدگاه مستشرقین نواندیش پیرامون حجاب 

 

 

 

➖سرکار خانم دکتر طاهره شاکری استاد حوزه در جلسه کرسی آزاد اندیشی که در سالن نشست های تخصصی حوزه علمیه کوثر ورامین و با محوریت رویکرود مستشرقین نواندیش پیرامون حجاب برگزار شد به عنوان استاد ناقد حاضر شدند و ابتدا در جایگاه سرکار خانم آمنه ودود قرار گرفت و به بیان دیدگاه‌های ودود در مورد حجاب پرداخت و گفت : قرآن به جای تمرکز بر نوع خاصی از پوشش، بر لباس تقوا تأکید دارد. این عبارت در قرآن به معنای پوشش معنوی است که فرد را از گناه و ناپاکی حفظ می کند. قرآن به معنای واقعی به پوشش معنوی اهمیت می دهد، نه لزوماً به پوشش فیزیکی و بهترین پوشش برای حفظ عفت، تقوا و پاکدامنی درونی است که نباید صرفاً به لباس و حجاب فیزیکی محدود شود.

➖دکتر شاکری افزود : احکام مربوط به حجاب در فقه اسلامی بر اساس شرایط فرهنگی و اجتماعی خاص دوران پیامبر و جامعه آن زمان بوده است. از این رو تعالیم فقهی حجاب نباید به عنوان یک قانون ثابت و غیرقابل تغییر در نظر گرفته شود، بلکه باید با توجه به تغییرات زمانی و مکانی مورد بازنگری قرار گیرد.

 

➖دکتر طاهره محسنی ستاد حوزه و دانشگاه به عنوان استاد ارائه دهنده در این کرسی آزاد اندیشی به نقد دیدگاه‌های آمنه ودود پرداخت و گفت : لباس تقوا، هم معنوی و هم ظاهری است و فرد متقی باید اصول ظااهری پوشاش را نیاز رعایت کند و افراد در قبال حفظ تقوا مسئولیت دارند و پوشش ظاهری نیز یکی از مظاهر حفظ این تقوا است. در قرآن و سنت، نحوه پوشش و شکل ظاهری افراد متقی به وضوح تعیین شده است. در قرآن و روایات اسلامی، روبند زدن و انزوای زنان هرگز به عنوان الزامات پوشش تأیید نشده اند.

 

➖دکتر محسنی ادامه داد : قرآن همه افراد را بدون استثناء ملزم به رعایت حجاب کرده است، و این پوشش جلوه ای از تقوا محسوب می شود.

 

➖دکتر طاهره شاکری این بار به عنوان فاطمه مرنیسی حاضر شد و حجاب را اینگونه بیان کرد : ججاب بیشتر از آنکه فقط به پوشش زنان مربوط باشد، به مسائل عمیق تر اخلاقی و اجتماعی مربوط است. حجاب نماد مسئولیت فردی در جامعه‌ اسلامی می داند که می تواند پایه ای برای بازسازی نظم جنسی جدید در جامعه باشد.

 

➖شاکری ادامه داد : حجاب به عنوان سازوکاری برای تنظیم روابط میان زنان و مردان و تضمین احترام متقابل به کار گرفته می شود، نه فقط محدود به پوشش ظاهری. بلکه در بعد دیداری اخلاقی و حریم فراتر از آنچیزی است که شما محجبه ها می گویید .

 

➖دکتر محسنی در پاسخ به بیانات دکتر شاکری گفت : خانم مرنیسی درکی از متون قرآنی ندارند و ایشان تلاش می کند معنای جدیدی از حجاب به دنیای مسلمانان ارائه دهد و طبق این استدلالات ما باید پاره ای از آیات قرآن را کنار بگذاریم و این نوع فرمایشات خانم مرنیسی با سیره پیامبر و اهل بیت علیهم السلام مغایرت دارد . لذا استدلالات ایشان نمی تواند پایه محکمی داشته باشد و نمی توان مبنا دانست که خانم ها با الزام درونی باید پاینده به احکام الهی باشند و کسانی که الزام درونی ندارند در ظاهر نیز احکام الهی را اجرا نخواهند کرد و بدوم احکام الهی نیز میسر نخواهد شد .

 

 

➖استاد ناقد با اشاره به صحبت خانم لیلا احمد که در به فرهنگ و اجتماع اشاره کرده است و می گوید ما باید تابع فرهنگ و اجتماع باشم . وقتی می گوید ما باید تابع فرهنگ باشیم یعنی تابع قرآن نباشیم .

 

➖وی ادامه داد : قرآن حجاب را قانون سختگیرانه معرفی نکرده است بلکه در مورد اخلاق و اجتماع صحبت می کند و پذیرش حجاب به دلیل نفوذ فرهنگهای دیگری بوده است . 

 

➖خانم محسنی در پاسخ به سخنان استاد ناقد گفت : خانم احمد هیچگونه دلایل محکمی در بیان دیدگاه خود ندارد. مثلا آیه ۲۸ و ۲۹. احزاب در مورد شکایت همسران پیامبران از وضع اقتصادی خود و مقایسه زندگی خودشان با زنان پادشاهان است و هیچ ربطی به حجاب ندارد و در مقابل این آیه نازل شد که ارتباطی با حجاب ندارد . 

 

➖ وی افزود : خانم احمد این آیه را تعمیم به حجاب می دهد و نکته ای که باید گفت صحبت های ایشان هیچگونه پابه قرآنی ،روایایی و تاریخی ندارد . حتی خانم لیلا احمد می گوید در جنگ احد حجاب برای زنان دست و پا گیر بوده و اینها اعتراض کرده اند در حالی در سوره آل عمران و سیره حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها حضور زنان با حجاب کامل بوده است . 

 

➖خانم محسنی گفت : این زنان فمنیسم های مسلمان هستند ولی یک نکته ای که در صحبت های خانم احمد در مورد ایرانیان وجود دارد بسیار مهم است و اینکه ایرانیان در زمان ساسانیان اسلام را قبول کردند و به سرعت علوی شدند و بین خود و اعراب چند خط کشیدند از جمله اینکه چند همسری را قبول ندارند اما حجاب را قبول دارند و زنان ایران در عهد ساسانی به شدت محجبه بودند و هر چه زنان شاهزاده تر باشند پرده پوش تر هستند. و خانم احمد معتقد است که حجاب اعراب از ایرانیان گرفته شده است و در نهایت حجاب را یک مساله اخلاقی می داند .

 

➖سرکار خانم شاکری به عنوان استاد ناقد به بیان نظریات آقای قاسم امین پرداخت و گفت : طبق نظریات آقای قاسم امین حجاب دو دسته اجتماعی و جسمانی دارد . زن زندگی آزادی شعار زیبایی است . وقتی حجاب آمد اعتماد به نفس زن از بین می رود و راه برای کسب و کار سخت می شود و این نوع پوششی که شما می گویید افراط است و یک پدیده اجتماعی است و دینی نمی باشد و نقد در مورد زن و مرد فقط روی خلوت زن و مرد بر می گردد وگرنه تعامل هیچ گونه ایرادی ندارد و عفت حقیقی همان ارزش حقیقی و اخلاقی است که باید اختیاری باشد و اگر اجباری باشد ارزشی ندارد . 

 

➖دکتر محسنی در پاسخ به نظریات قاسم امین گفت : استدلالات آقای امین در مقام عمل رد شده است چرا که پوشش خانم هیچگونه مزاحمتی برای یک زن ندارد 

 

➖وی ادامه داد : فهم غلط از حجاب باعث شده تا چنین نظریاتی را بیان کند و روایات معتبری را که درمورد وجوب حجاب بیان شده را مطرح نکرده اند و استدلالات ایشان در بسیاری از جاها با هم تناقض دارد . به طور کلی نقد دیدگاه ایشان برمی گردد به دیدگاه نادرست ایشان از حقوق زنان و درک نادرست از مباحث فقهی قرآن و به کار نبردن روایات معتبر در امر حجاب و تحلیل نادرست از آیات سوره احزاب دارند .

 

➖دکتر محسنی در پاسخ به این سوال که چرا اندیشه های این افراد در دنیا مطرح شده است گفت : این افراد مقالات بسیاری در مورد دیدگاه‌های خود نوشته اند و در محافل علمی بسیار عرض اندام کرده اند و عده ای سود جو در جوامع اسلامی نیز خیلی از صحبت های این افراد را منتشر می کنند .

 

➖دکتر شاکری در پایان به عنوان باربارا استواسر گفت : یکی از عوامل نزول آیات مربوط به حجاب و دستور به پرده نشینی زنان پیامبر بوده است . از نظر تاریخی، روایت هایی وجود دارد که نشان می دهد برخی از آیات حجاب در پی این ازدواج و حضور طولانی مدت میهمانان در خانه پیامبر نازل شده اند. بر اساس ایات و روایات، خداوند خواست که همسران پیامبر از نگاه های مردانی که وارد منزل پیامبر می شدند، محفوظ بمانند و این مسئله به عنوان یکی از دلایل نازل این آیات ذکر می شود.

 

➖شاکری گفت : استواسر همچنین به تأثیر عمر بن خطاب در مسأله حجاب اشاره می کند و او را یکی از مشاوران اصلی پیامبر در این زمینه می داند او می گويد “منابع اسلامی نقل کرده اند که عمر بارها از پیامبر خواسته بود که زنان ایشان را از دید مردان محفوظ کند و سرانجام، این درخواست عمر با نزول آیات حجاب تأیید شد” . اما استواسر نمی گوید کدام منایع اسلامی و هیچ کدام از منابع را ذکر نمی کند .

 

➖دکتر محسنی در نقد نظریات باربارا استواسر گفت: از دیدگاه او، حجاب در دوران اسلامی تنها ناشی از تعالیم دینی نبوده بلکه تأثیرات فرهنگ های دیگر نیز در شکل گیری و تقویت آن نقش داشته است. این دیدگاه بر اساس تحلیل تاریخی و تطبیقی مطرح شده است که نشان می دهد در امپراطوری های بیزانس و ساسانی، زنان نخبگان جامعه به پوشش های ویژه ای ملزم بودند. با این حال، بسیاری از پژوهشگران اسلامی با این تفسیر مخالفند و معتقدند که حجاب در اسلام بر پایه تعالیم خاصی از قرآن و سنت پیامبر شکل گرفته و تأثیرات خارجی در آن نقشی محوری نداشته است.

 

➖دکتر محسنی در پایان گفت : در نهایت، استواسر و دیگر منتقدان با تأکید بر انزوای زنان، در بسیاری از موارد با واقعیت های تاریخی در تضاد قرار می گیرند. تاریخ نشان می دهد که زنان پیامبر و بسیاری از زنان مسلمان، نه تنها در انزوا نبوده اند، بلکه در امور اجتماعی، سیاسی، و حتی جنگ ها مشارکت فعالی داشته اند. برای مثال، زنان پیامبر مانند عایشه در جنگ های اسلامی نقش رهبری داشته و در مسائل حقوقی و آموزشی مشارکت می کرده اند. بنابراین، تفسیر حجاب به عنوان ابزاری برای انزوا، با شواهد تاریخی سازگار نیست.

   یکشنبه 2 دی 1403نظر دهید »

بشارت های رهبری

رهبر معظم انقلاب:

🌱 به توفیق الهی، مناطق تصرف‌شده‌ی سوریه به وسیله‌ی جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد؛ شک نکنید این اتفاق خواهد افتاد و آمریکا هم به‌ وسیله‌ی جبهه‌ی مقاومت از منطقه اخراج خواهد شد

🌱 من به شما عرض می‌کنم به حول قوه‌ی الهی گستره‌ی مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت.


🌱 من عرض می‌کنم به حول و قوه‌ی الهی، به اذن الله تعالی، ایران قوی مقتدر است و مقتدرتر هم خواهد شد.

🌱 جنایت دشمن، تردیدها را درباره درستی راه مقاومت از بین می‌برد / مشت محکم حزب‌الله بعد از شهادت سیدحسن، دشمن را وادار به درخواست آتش‌بس کرد.


بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم ۱۴۰۳/۹/۲۱

   چهارشنبه 21 آذر 1403نظر دهید »

❇️شرح حدیثی درباره ویژگی‌های نزدیک‌ترین افراد به پیامبر در روز قیامت

 

عن جعفر ‌بن ‌محمّد علیهما ‌السّلام عن ابیه عن جدّه علیهم ‌السّلام قال قالَ رَسولُ‌ اللّهِ صَلَّی‌ اللّهُ ‌عَلَیهِ وَ ‌آلِهِ: اَقرَبُکُم غَداً مِنّی فِی المَوقِفِ اَصدَقُکُم‌ لِلحَدِیثِ وَ آداکُم لِلاَمانَةِ وَ اَوفاکُم بِالعَهدِ وَ اَحسَنُکُم خُلُقاً وَ اَقرَبُکُم مِنَ النّاسِ. امالی طوسی، مجلس هشتم، ص ۲۲۹؛ «امام صادق (ع) از پدرش از پیامبر اکرم (ص) نقل میکنند که پیامبر فرمود: نزدیک‌ترین شما به من در قیامت، آن کسی است که راستگوتر باشد، آن کسی که بیشتر از همه اداء امانت میکند، به پیمانها و عهدهایش پایبندتر باشد، و خوش‌اخلاق‌تر باشد و مردمی‌تر باشد.»

 

 

در موقف قیامت همه‌ی سختی‌ها و وحشتها و ترسها و اهوال گوناگون برای انسان وجود دارد، و فرقی هم نیست بین مؤمن و غیر مؤمن: یَومَ یَفِرُّ المَرءُ مِن اَخیـهِ * وَ اُمِّه؛ وَاَبیهِ ..

یک چنین روزی است روز قیامت، خب در یک چنین معرکه‌ی سختی که اهمّیّت و سختی آن موقف اصلاً برای ما قابل تصوّر نیست، انسان دنبال یک مرجع امنی میگردد؛ یک جایی که به آن پناه ببرد، به آن تکیه کند، در زیر سایه‌ی آن باشد. آن کسی و آن جایگاهی که از همه‌ی اشخاص و جایگاه‌ها در قیامت امنیّت بیشتری به انسان میدهد، جایگاه پیغمبر اکرم است. 

 

 در قیامت هر کسی بتواند نزدیک نبیّ مکرم اسلام قرار بگیرد، دیگر آنجا یک احساس امنیّتی دارد. خلایق جن و اِنس از اوّلین و آخرین که در آنجا جمعند، همه مایلند که خودشان را برسانند به این بزرگوار؛ آن را می‌بینند و میخواهند، [امّا] میتوانند؟ نه، همه نمیتوانند. این روایت میگوید وسیله‌ای که شما بتوانید با آن، خودتان را نزدیک پیغمبر بکنید، چیست؛ آن را دارند به ما یاد میدهند…

 چند مورد را ذکر کرده‌اند. خود حضرت فرمودند: اَقرَبُکُم غَداً مِنّی، [نزدیک‌ترین شما به من]، فِی المَوقِف -یعنی در قیامت- اوّل این [فرد] است:

 

 ➖اَصدَقُکُم‌ لِلحَدیث؛

 آن کسی که راستگوتر است، در حرف زدن راستگو است، آنچه میگوید از روی صدق بیان میکند؛ دروغ و تهمت و شایعه و حرف ضعیف و قول بغیر علم و مانند اینها در آن نیست. «صدق» یعنی انطباق با واقع، آنچه را واقع است -که او میداند واقع است- بیان میکند؛ اَصدَقُکُم‌ لِلحَدیث.

➖وَ آداکُم لِلاَمانَة

آن کسی که بیشتر از همه اداء امانت میکند؛ که مکرّر عرض کرده‌ایم که امانت فقط این نیست که حالا یک پولی شما دست بنده بسپرید، بنده آن را به شما برگردانم؛ این یکی از انواع امانت است. همه‌ی آن چیزهایی که مردم به ما می‌سپرند، امانتهای مردم است؛ مقام را به ما می‌سپرند، امنیّت را به ما می‌سپرند، دینشان را به ما می‌سپرند، حفظ نوامیسشان را به ما می‌سپرند؛ همه‌ی این چیزها امانتهای مردم دست ما است. ما حکومتیم دیگر؛ هر کسی هر جا هست؛ یکی مثل بنده در یک جایگاهی قرار دارد، یکی در جایگاه دیگری قرار دارد، یکی قاضی است، یکی مسئول تعلیم و تربیت است، یکی امام جماعت است؛‌ همه‌ی اینها امانتهایی است که دست ما سپرده است؛ اداء امانت. هر کدام بهتر اداء امانت کردید، آنجا جایتان به حضرت نزدیک‌تر است و امنیّتتان بیشتر است.

➖وَ اَوفَاکُم بِالعَهد

 پیمانهای فردی و اجتماعی، وفای به این عهد‌ها بکنید؛ که البتّه مهم‌ترینش پیمانهای اجتماعی است.

  شما وقتی در یک محیط با هم زندگی میکنید، یک قراردادی با هم بسته‌اید دیگر؛ مثل این است که در یک آپارتمانی ده خانواده زندگی میکنند؛ اینها ولو هیچ کاغذی هم امضا نکرده‌اند، [امّا] یک معاهداتی در مقابل هم دارند؛ این چیز قهری است دیگر؛ [مثلاً] تو سر و صدا نکن که در خانه‌ی او بچّه‌اش از خواب بیدار نشود، او هم سر و صدا نکند که بچّه‌ی تو از خواب بیدار نشود؛ این قرارداد روشنی است دیگر؛ حقوق شهروندی یعنی اینها.

➖وَ اَحسَنُکُم خُلُقاً

یکی از چیزها هم این است که خوش‌اخلاق باشید؛ بداخلاق و عبوس [بودن] و [اینکه] در خانه یک ‌جور، در محلّ کار یک جور، با مردم یک جور، با تکبّر، با اوقات تلخی [رفتار کردن]، خیلی بد است. آن کسانی که «اَحسَنُهُم خُلقاً» هستند، آنجا نزدیک‌ترند.

➖وَ اَقرَبُکُم مِنَ النّاس

مردمی بودن. ببینید، سبک زندگی اسلامی اینها است. باز همین «مردمی بودن» هم از حرفهایی است که حالا متجدّدین و مانند اینها فکر میکنند که از دیگران یاد گرفته‌اند؛ نه، اینها در روایات ما است.

 مردمی باشید، با مردم باشید. معنای با مردم بودن این نیست که فرض کنید انسان به چهار نفر از طبقه‌ی ممتازه بگوید اینها مردمند؛ نه، یعنی توده‌ی مردم، طبقات پایین مردم، عامّه‌ی مردم؛ با اینها باشید، بین اینها باشید، مثل آنها زندگی کنید، در حدّ آنها زندگی کنید، پیش آنها تواضع کنید؛ اینها معنای مردمی بودن است.

 

 جلسه‌ی درس خارج فقه ۱۳۹۷/۹/۳

 

 

   شنبه 10 آذر 1403نظر دهید »

 

همسر شهید جعفرجو سرکار خانم صغیری :

🌱شهدا افراد انتخاب شده هستند
مسیری را که رفتند با چشمان باز رفتند
من بعد از شهادت ایشان فهمیدم
زندگی با این شهید توفیق الهی بود❤️

 

کتاب چای گرم فرمانده خاطرات شهید محمد جعفرجو می باشد 

 

 

   سه شنبه 6 آذر 1403نظر دهید »

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی 

 

🌱تقدیر از سرکار خانم معصومه رمضانی نویسنده و دانش آموخته حوزه علمیه کوثر و معرفی آثار ایشان 

آثار به چاپ رسیده از این نویسنده عبارتند از : 

 

 

۱.یک تن واین همه مزار

۲. حوالی خانه دوست

۳.چای گرم فرمانده

۴. به جرم پاسداری 

 

 

 

 

 

   سه شنبه 6 آذر 1403نظر دهید »

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای عزیزی امام جمعه محترم شهرستان ورامین در پنجمین جلسه از سلسله جلسات درس تفسیر قرآن و اخلاق با اشاره به ماجرای داستان حضرت سلیمان نبی صلی الله و دعای شکرگزاری ایشان گفت : حضرت سلیمان به خدا عرض کرد ” رَبِّ أَوْزِعْنی أَنْ أَشْکرَ نِعْمَتَک ” اپروردگارا! به من الهام كن (و توفيق ده) كه نعمتى كه به من بخشيده‌اى شكر كنم .

 

 

حجت الاسلام والمسلمین عزیزی گفت : شکرگزاری در انسان بسیار کمرنگ است . انسان زبان تحقیر خود را دارد و اینکه خود را ضعیف نشان دهد تا دیگری در مال او طمع نداشته باشد اما شکرگزاری در او اندک است .

آقای عزیزی با اشاره به نظر خواهی‌های که خداوند در سوره مبارکه واقعه از انسان داشته است بیان داشت : سیره قرآن این است که دست ما را بگیرد و ما را بالا ببرد نه اینکه به جای ما فکر کند وقتی خداوند می‌فرماید ” اَفراءیتم ” یعنی نظر شما چیست و در حقیقت می‌خواهد انسان را به تفکر و شکرگزاری وادار کند .

امام جمعه شهرستان ورامین با اشاره به روایتی از امیرالمومنین علی علیه السلام گفت: وقتی مولا می فرماید ” گناه نکنید و همان خداوند که به شما فرموده گناه نکنید توان توبه را خودش برای شما مهیا کرده تا شما توبه کنید” یعنی اینکه خداوند اسباب رشد و شکرگزاری را برای انسان مهیا ساخته است.

آقای عزیزی با اشاره به روایتی از پیامبر که فرمود ” در نماز خداوند گناهان را بین دو چشم بندگانش قرار می‌دهد “خاطرنشان کرد: همین که انسان تکبیره الاحرام می‌بندد و گناهانی که مرتکب شده است را خداوند به خاطر او می‌آورد برای این است که انسان توبه کند و این یعنی ذات الهی به دنبال بهانه‌ایست برای نجات انسان از گناه.

وی ادامه داد : بنابراین انسان در نعمت توان شکرگزاری را ندارد اما در مورد آلاءِ پروردگار همین که انسان آلاء رب خود را تکذیب نکند برای او مفید است.

آقای عزیزی گفت : این خداوند است که نعمت را به انسان داده و طبق آیه قرآن انسان باید از خود او بخواهد که اراده شکرگزاری را نیز به او عنایت کند.

حجت الاسلام عزیزی با اشاره به دعای ۳۷ صحیفه سجادیه بیان داشت : اینکه ما نمی‌توانیم شکر نعمت را به جای آوریم به خاطر وسعت نعمت و وجود نعمت پشت نعمت است به همین دلیل است که امام سجاد می‌فرماید “خداوندا شاکرترین بندگان تو عاجز از شکر نعمت هستند.”

وی افزود: وقتی امام می فرماید ” تَشْکُرُ یَسیرَ ما شَکَرْتَهُ، عمل اندک را که بپذیرى از باب فضل پذیرفته ‏اى ، یعنی خداوند با پذیرش این عمل اندک ، خود شکر عمل اندک بندگان را داشته است .


حجت‌الاسلام عزیزی در پایان گفت : برای شکرگزاری بودن باید به یاد قسم های قرآنی افتاد ، مانند قسمی که خداوند به خورشید ، ماه و یا ستگاران می خورد ، با تامل در این آفرینش های الهی در می یابیم که چقدر برای شکرگزاری نعمت ها بدهکار خداوند هستیم .

   سه شنبه 15 آبان 1403نظر دهید »

حجت الاسلام والمسلمین آقای عزیزی امام جمعه محترم شهرستان ورامین در دومین جلسه از سلسله جلسات تفسیر که به مناسبت رحلت حضرت معصومه سلام الله و در سالن اجتماعات حوزه علمیه کوثر ورامین برگزار شد گفت : اولیای الهی از ناحیه ذات مقدس خداوند هر کدام ماموریتی داشتند و به حسب آن ماموریت اعمالی را انجام دادند 

 

حجت الاسلام عزیزی ادامه داد : در اسلام جهانگشایی و کشورگشایی با توسل به قوه قهریه وجود ندارد اما اگر کفار کتابی وارد حوزه عقیدتی اسلام نشوند و دشمنی نیز با اسلام نداشته باشند و تمایل داشته باشند در کنار اسلام زندگی کنند در این شرایط اسلام در صورتی که جزیه پرداخت کنند آنان را قبول خواهد کرد و این پرداخت جزیه در برابر خدماتی است که اسلام به آنها ارائه خواهد کرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین عزیزی با اشاره به علل جنگ‌های پیامبر بیان داشت : اگر پیامبر به جنگی می‌رفتند یا برای تامین امنیت جامعه اسلامی بود که مثلاً مسیر تجاری امنیت داشته باشد و یا برای خنثی کردن توطئه‌ای بود که از وقوع و گسترش آن جلوگیری کنند .

 

امام جمعه شهرستان ورامین با طرح این سوال که پس ترویج دین اسلام چگونه خواهد بود اظهار داشت : یکی از روش‌های اسلام برای ترویج دین مهاجرت است و امامان معصوم ، مبلغان و علما برای ترویج و توسعه قلمرو دین مهاجرت می‌کردند و در جغرافیای دیگر کار فرهنگی انجام می‌دادند به عنوان مثال پیامبر صلوات الله امیرالمومنین علیه السلام را برای تبلیغ دین به یمن فرستادند .

 

آقای عزیزی افزود : در بین اهل بیت علیهم السلام مهم‌ترین مهاجرت ، هجرت امام رضا علیه السلام است ، مقدر الهی این است که امام معصوم به شمال شرق قلمرو اسلام برود و مرزهای فکری ، فرهنگی و عقیدتی اسلام را گسترش دهد.

 

آقای عزیزی نقش حضرت معصومه سلام الله در گسترش اسلام را بی‌بدیل دانست و بیان داشت: حضرت معصومه سلام الله نقش جهانی‌سازی گفتمان اهل بیت علیهم السلام را بر عهده دارند.

 

وی ادامه داد : مرحله دوم جهانی سازی گفتمان اهل بیت علیهم السلام پس از هجرت حضرت معصومه انقلاب اسلامی است که توسط معمار این انقلاب ، خمینی کبیر آغاز شده و در حال گسترش است .

 

حجت الاسلام والمسلمین عزیزی با اشاره به روایات امام صادق علیه السلام که فرمودند :” در قبل از ظهور حضرت حجت عجل الله هیچ نقطه‌ای از عالم نمی‌ماند مگر اینکه علم از قم به آنجا ورود کند ” بیان داشت : همانطور که مامور جهانی کردن گفتمان اهل بیت علیهم السلام حضرت معصومه سلام الله است ، جرقه انقلاب اسلامی نیز از قم اتفاق افتاد و معمار این انقلاب بیان داشت که ما انقلابمان را صادر خواهیم کرد و همانطور هم شد.

 

آقای عزیزی در پایان رسالت حوزه‌های علمیه را بسیار با اهمیت و حساس دانست و گفت : امروزه در دنیا و در بسیاری از کشورهای دنیا از حوزه علمیه قم فارغ التحصیل داریم و بسیاری از طلاب ما نیز به زبان‌های مختلف دنیا صحبت می‌کنند و همچنین در بعضی از کشورها نیز حوزه علمیه دایر شده است و ما باید برای مواجه با حجم بسیار عظیمی از مشتاقان اهل بیت علیهم السلام در اقصی نقاط عالم آماده باشیم.

   سه شنبه 24 مهر 1403نظر دهید »

حجت الاسلام رمضانی: شهادت سید حسن نصرالله سند افتخاریست برای همه شیعیان و شاگردان امام صادق علیه السلام

 

 

حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای رمضانی رئیس محترم سازمان تبلیغات اسلامی ورامین در نشست بصیرتی که در سالن اجتماعات حوزه علمیه کوثر ورامین برگزار شد ضمن تسلیت شهادت سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله جبهه مقاومت با اشاره به نحوه شهادت ایشان گفت : شهادت سید حسن نصرالله سند افتخاریست برای همه شیعیان و شاگردان امام صادق علیه السلام که یک عالم شیعه برای دفاع از مسلمانان اهل سنت در حال راهبردی و رهبری است و در میدان مبارزه به شهادت می رسد .

حجت الاسلام رمضانی افزود : دشمن با ایجاد شبهات رسانه‌ای ذهن عده‌ای را مسموم کرده بود که سید حسن نصرالله در جای دیگری از دنیا زندگی می‌کند و مردم را به جنگ در فلسطین تشویق می‌کند اما با شهادت ایشان در قلب و مرکز جنگ این فتنه دشمن خنثی شد.

آقای رمضانی ضمن بیان اهمیت جهاد تبیین و اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون جهاد تبیین خاطر نشان کرد : علت اینکه رهبر معظم به جهاد تبیین تاکید دارند این است که حجم شبهات فراوانی هر روز در حال مسموم کردن ذهن جوانان و نوجوانان این مملکت است و اگر پاسخ این شبهات داده نشود اعتقادات مردم تغییر خواهد کرد به عنوان مثال تا چند وقت قبل عده‌ای معتقد بودند که ایران باید وارد جنگ شود اما با شبهات ایجاد شده در فضای مجازی همین عده معتقدند که قضایای مربوط به فلسطین و لبنان و سایر کشورها چه ارتباطی به ایران دارد و ایران نباید دخالت کند.

حجت الاسلام رمضانی با اشاره به آیه ( مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا ) از سوره احزاب بیان داشت : امید به وعده‌های الهی صادقه مهم‌ترین عاملی است که باید برای جهاد با کفر برخیزیم ولی باید بدانیم که یاری و امداد الهی از راه‌های طبیعی ممکن است نه ماورایی .

وی ادامه داد : اگر سید حسن نصرالله از رویارویی با اسرائیل و مقابله با کفر آنها صحبت کرد عملش قولش را تصدیق کرد و شهادتش عملش را تکمیل کرد و کسانی که مثل سید حسن زندگی کردند این آیه شامل حال آنها می‌شود.

رئیس محترم سازمان تبلیغات با اشاره به خیانت و نفاق بعضی از افراد حتی در کنار پیامبر اظهار داشت : بودند کسانی که در کنار پیامبر و به عنوان یار پیامبر زندگی می‌کردند اما در دل نفاق داشتند و امروز نیز از جنس همان افراد در جامعه وجود دارند که در زبان دم از رهبری و ولایت می‌زنند اما تا منافعشان به خطر می‌افتد حرفشان با عملشان تناقض پیدا می‌کند.

آقای رمضانی با اشاره به شجاعت درایت و صداقت پیامبر در یاری و رهبری مسلمان در صدر اسلام بیان داشت : اگر پیغمبر صلوات الله با اینکه تمامی سرمایه‌های در دست یهودیان بود ، یهود را ابرقدرت می‌دید هیچگاه نصرت و یاری برای پیامبر حاصل نمی‌شد.

این مبلغ دینی گفت : صادقین کسانی هستند که خواب را از چشم دشمن گرفتند و دشمن در مقابل آنها خوار و زبون است مانند رهبر معظم انقلاب اما دشمن برای آنکه بتواند این خواری خود را پنهان کند شبهاتی را ایجاد کرده و در بین مردم پخش می‌کند و با مسموم کردن ذهن مردم سعی در غلبه بر جنگ روانی دارد.

حجت الاسلام رمضانی ادامه داد : اما طبق آیه قرآن مومن با هیچ شبهه‌ای با هیچ تمسخری و با هیچ تهمتی در جهاد کوتاه نمی‌آید.

حجت الاسلام رمضانی در پاسخ به این سوال که چرا ایران پاسخ درخوری به جنایات اسرائیل نمی‌دهد گفت : دشمن تمایل دارد که ایران را وارد جنگ مستقیم کند اما کشور ما از لحاظ اقتصادی در موقعیتی نیست که وارد جنگ مستقیم شود چرا که کشورهای آمریکا انگلیس فرانسه و آلمان اسرائیل را حمایت می‌کنند و شرط حمایت این کشورها برای کمک کردن اسرائیل در جنگ با ایران این است که شروع کننده جنگ ایران باشد.

وی ادامه داد : ایران نیز منتظر است که اسرائیل مستقیم وارد جنگ شود و باید بدانیم که امروز در حال جنگ هستیم آن هم جنگ نیابتی .

حجت الاسلام والمسلمین رمضانی در پایان ایران را ام القرای جهان اسلام دانست و گفت : بسیاری از کشورها چشمشان به ایران است و می‌دانند که اگر ایران را بزنند خاورمیانه را گرفته اند و اسرائیل فقط در حال تحریک ایران است . اما جامعه ما به این بلوغ نرسیده که ایران بتواند وارد جنگ شوند چرا که با گران شدن قیمت نان عده‌ای فریادشان بلند می شود چه برسد به اینکه ایران وارد جنگ شود.

حجت الاسلام رمضانی در پایان گفت : بدانیم که در بحث رسانه دشمن بسیار قوی عمل می‌کند و بسیاری از اتفاقاتی را که رخ می‌دهد مانند کشته شدن فرماندهان نظامی خود سانسور می‌کند و مانع از انتشار اخبار می‌شود و وظیفه همه طلاب این است که امروز وارد عرصه جهاد تبیین شوند و این شبهات را که توسط دشمن در سطح فضای مجازی پخش است پاسخ دهند.

   دوشنبه 9 مهر 1403نظر دهید »

🔹مراسم افتتاحیه سال تحصیلی ۱۴۰۳ حوزه علمیه خواهران شهرستان ورامین با حضور مدیر محترم حوزه های علمیه خواهران استان تهران ، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران ، امام جمعه ورامین ، امام جمعه خیرآباد ، فرماندار محترم شهرستان ورامین ، معاون حوزه علمیه براداران امام صادق(علیه‌السلام) ، علما و روحانیون و… در سالن اجتماعات این حوزه صبح امروز سه شنبه ۳ مهر ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

 


🔹حجت الاسلام والمسلمین کبیریان رییس مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان تهران در این مراسم ضمن بیان حسن سابقه ی مردم ورامین در دفاع از انقلاب و ولایت گفت : : شاخص ورامینی ها را به انقلابی گری می شناسند ؛ نام ورامین در تاریخ انقلاب می درخشد ، در جنگ ۸ سال دفاع مقدس مردمان متدین این شهرستان به صورت جهادی وارد عمل شدند .

🔹حجت الاسلام والمسلمین آقای کبیریان با اشاره به وظیفه طلاب در امر تبلیغ گفت :  پیامبر صلوات الله حریص بر هدایت مردم بودند و ایشان شاهد اعمال و رفتار ما می‌باشند و ما وارث سیره و سبک ایشان هستیم و اگر ادعا داریم که تابع پیامبر هستیم باید روش و زندگی ما روش و سبک زندگی پیامبر صلوات الله باشد.

🔹آقای کبیریان با اشاره به شرایط پوشش بانوان در جامعه بیان داشت : دشمن امروز دین و عفاف خواهران را هدف قرار داده و ما در جنگی هستیم که ابلیس تمام قد در کنار دشمن ایستاده و طلاب ما باید با کسب علم روز به مقابله با شیاطین بروند.

🔹رئیس مديريت حوزه های علمیه خواهران استان تهران افزود: رسالت طلاب و روحانیون بسیار بالا است ، همه ما به عنوان شاگردان امام صادق(علیه‌السلام) باید له صورت جهادی کار کنیم و اینگونه نباشد که خواهران ما فقط به خودشان اعتماد کنند بلکه باید بدانیم ضعیف و ناتوان هستیم و فقط به خداوند متعال اعتماد کنیم.

 

🔹مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران در پایان با اشاره به گزارش سرکار خانم شاکری از عملکرد حوزه علمیه کوثر گفت : گزارش مدیریت محترم سرکار خانم شاکری بسیار خوب و جامع بود.

   سه شنبه 3 مهر 1403نظر دهید »

دشمن برای ناپاکی کردن مادران فردا برنامه دارد 

 

 

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای عزیزی امام جمعه محترم شهرستان ورامین در سومین روز از مراسم عزاداری امام حسن مجتبی علیه السلام که در سالن اجتماعات حوزه علمیه کوثر ورامین برگزار شد ضمن تسلیت ایام گفت : خانواده سنگر اصلی دفاع از اسلام است همانطور که انقلاب اسلامی به پشتوانه حمایت خانواده‌ها اتفاق افتاد .

 

آقای عزیزی افزود : در نهضت عاشورا نیز همین گونه بوده و بخش مهمی از وظایف بر عهده مادران ، خواهران و دخترانی است که در مقام تبیین از نهضت عاشورا حمایت کرده‌اند.

 

 حجت الاسلام والمسلمین عزیزی ماموریت پهلوی اول و دوم را حیا زدایی از خانواده بیان کرد و اظهار داشت : حکومت پهلوی بیش از ۳۰۰۰ محیط برای به فساد کشاندن جوانان تاسیس کرد اما با این وجود حیای خانواده‌ها حفظ شد و همان خانواده‌ها افرادی بودند که برای دفاع مقدس فرزندان خود را به جبهه فرستادند و تمام تلاش خود را به کار بردند تا این حفظ حیا ادامه داشته باشد ، هر چند خانواده ها زخم هایی نیز خوردند. 

 

امام جمعه شهرستان ورامین گفت : ظهور حضرت حجت عجل الله در جامعه صالح اتفاق خواهد افتاد و جامعه صالح و سالم بر محور خانواده سالم بنا شده است و اگر خانواده سالم باشد جامعه نیز سالم خواهد بود و این سلامت هر دو مربوط به سلامت مادر خانواده است و اگر مادر خانواده ناپاکی پیشه کند جامعه به سمت ناپاکی خواهد رفت و ظهور اتفاق نخواهد افتاد .

 

حجت الاسلام والمسلمین عزیزی با اشاره به هجمه‌های دشمن علیه فرهنگ خانواده و حیا زدایی از خانواده گفت : جنگ بین حفظ حیا و حیا زدایی از جامعه و خانواده همچنان ادامه دارد و دشمن تلاش دارد تا آنچه را که می‌خواهد بر جامعه اسلامی حاکم نماید و این همان جنگ نرمی است که زخم آن و تبعات ناشی از آن بر جامعه خواهد نشست.

 

 حجت الاسلام عزیزی با اشاره به به مبارزینی که در کنار انبیا و پیامبران و امامان ماندند ، جنگیدند و در راستای اهداف ایشان گام برداشتند گفت : این افراد اگر کمی و کاستی هم وجود داشت خود را مقصر می‌دانستند

 

آقای عزیزی ادامه داد : نکته اینجاست که این افراد کم کاری نکردند اما زخم هم خورده‌اند اما باز خود را مقصر می‌دانند .

 

حجت الاسلام عزیزی گفت : ما امروز در جنگی هستیم که اساس آن پاکی و ناپاکی مادران است . مادران امروز و یا فردا و دشمن درصدد آن است که مادر فردا در جامعه ما پاکی را پیشه نکند پس ما نیز امروزه زخم خورده‌ایم و زخم ما همین بد پوششی و بی‌حجابی دختران جامعه ماست و اگر ما فرض را بر این بگیریم که زخم را خورده‌ایم و کوتاهی نکرده‌ایم باید از خود بپرسیم پس مقصر اصلی کیست؟!.

 

 آقای عزیزی افزود : طبق آیه قرآن باید به خودمان رجوع کنیم و ببینیم چقدر کم کاری کرده‌ایم چنان که اگر مادری دارای پوشش درستی باشد و فرزند او پوشش مناسبی نداشته باشد مقصر را نباید در جای دیگری جستجو کند .

 

امام جمعه شهرستان ورامین با اشاره به بد پوششی بانوان در جامعه گفت : در زمینه عفاف و حجاب و پوشش بانوان سرزمین همه باید اول نقش خودمان را ببینیم و کم کاری و کوتاهی‌های خود را بسنجیم که به چه گونه‌ای رفتار کرده ایم که جامعه در این مسیر پیش رفته است

 

حجت الاسلام عزیزی ضمن اشاره به نقشه شوم دشمن برای کاهش فرزندآوری در جامعه گفت : روزانه بیش از ۵۰۰ سقط جنین در جامعه ما انجام می شود .

 

حجت الاسلام عزیزی گفت : هر وقت جامعه دچار بحرانی می‌شود باید نقش خود را در آن بحران ببینیم و کوتاهی‌های خود را در نظر داشته باشیم و هیچگاه خود را مبرای از تقصیر ندانیم چرا که دشمن تلاش دارد تا مادران فردا را از همین امروز ناپاک کند .

 

آقای عزیزی در پایان گفت: اگر می‌خواهیم در ظهور حضرت حجت عجل الله نقش داشته باشیم ، اگر می‌خواهیم در پیشگاه حضرت سیدالشهدا آبرومند باشیم هرچه توان داریم باید برای پاکی جامعه و پاک نگه داشتن جامعه انجام دهیم چرا که سابقه ی ما پاک است اما دشمن برای ناپاکی ما برنامه دارد .

   چهارشنبه 24 مرداد 1403نظر دهید »

1 3 4 5 ...6 ...7 8 9 10 11 12 ... 98

جستجو
آمار وبلاگ ها
  • امروز: 398
  • دیروز: 468
  • 7 روز قبل: 3255
  • 1 ماه قبل: 24622
  • کل بازدیدها: 1190793
رتبه وبلاگ
  • رتبه کشوری دیروز: 16
  • رتبه مدرسه دیروز: 1
  • رتبه کشوری 5 روز گذشته: 23
  • رتبه مدرسه 5 روز گذشته: 1
  • رتبه 90 روز گذشته: 16
  • رتبه مدرسه 90 روز گذشته: 1
 
مداحی های محرم