« آقا موسی بزرگ بشی ... | پدر جان ! دعا کن بفهمم . » |
تأثیر معادباوری بر زندگی فرد و اجتماع از دیدگاه نهج البلاغه
چکید ه
بحث « معاد » و اعتقاد به آن یکی از ارکان و اصول دین اسلام است و بعد از اصل توحید و یکتاپرستی از اهمیت ویژه ای در ادیان الهی برخوردار می باشد . اهمیت ویژه ی این مسأله از آن روست که این سؤال در ذهن مطرح می شود که «معاد » به عنوان یک اصل اعتقادی در میان ائمه به خصوص از منظر امام علی (علیه السلام ) در چه مرتبه و جایگاهی قرار گرفته است و نظر آن حضرت در مورد معاد و آثار اعتقاد به آن چه می باشد .
بنابراین لازم و ضروری است برای پاسخ به این سؤال به بررسی سند ، خطبه ها ، نامه های حضرت علی (علیه السلام ) در این زمینه بپردازیم .
هدف از این تحقیق کاربردی ، روش تحقیق توصیفی ـ تحلیلی بوده و شیوه جمع آوری اطلاعات آن به صورت کتابخانه ای می باشد که در در چهار فصل ارائه گردیده است.
«معاد » به معنای رجوع و بازگشت به موطن اصلی است . روایاتی که از امام علی (علیه السلام ) در دست است گواه این مطلب است که انتقال روح از عالم شهادت به عالم غیب حتمی است و همچنین بر اساس خطبه ها ، نامه ها و … امام (علیه السلام ) ایمان به معاد آثار سازنده ای را برای آدمی چه در امور فردی و چه در امور اجتماعی به ارمغان می آورد تا او بتواند بدون هیچ ترس و اضطرابی به کسب توشه برای آخرت خود برآید . و برای آن که افراد بتوانند از اثرات سازنده ی معاد باوری استفاده ی تام و بهینه ببرند، می بایستی با عوامل معادگریزی آشنا شده تا در دام شبهات گرفتار نشوند .
کلید واژه ها :
معاد، باور ، اجتماع ، شبهه ، نهج البلاغه
پژوهشگر : زهرا احمدی نیکو
استاد داور : سرکار خانم دکتر حوریه خدایی.
به موضوع خوبی پرداخته شده!
فرم در حال بارگذاری ...