« دختر محجبه | اهمیت فرهنگ در قرآن » |
تربیت دختران
معاشرت والدین با دختران
این نکته باید باورمان شود که ما در پیشگاه خدا در رابطه با حسن یا سوء تربیت فرزندانمان مسئولیم ، این سخن از پیامبر گرامی اسلام است که فرمود : فرزندان خود را تربیت کنید زیرا شما در برابر آن ها مسئولید.
از علل مهمی که فرزندان را به انتخاب دوست و معاشر می کشاند مساله عدم ارضاء از مصاحبت ها و معاشرت های والدین است . والدین باید بخشی از اوقات شبانه روز خود را برای فرزندان اختصاص دهند به گونه ای که در آن ساعت با آن ها بنشینند و گفتگو کنند .
در معاشرت های دست جمعی خانواده ها سخن از هر باب به میان آید ، هر کس هر مساله دارد مطرح سازد ، هر کس هنری دارد عرضه کند ، بحث از خدا و معاد شود از راه و رسم زندگی سخن به میان آید ، درباره حدود و حقوق ، دین ، تربیت ، وظیفه شناسی و کارهای روزانه سخن گفته شود .
دختران شیفته چنین معاشرت هایی هستند و پدر و مادر در ضمن آن می توانند نظرات خود را بگویند ، موضع ها را مشخص نمایند و آن ها را به حدود و وظایف شان آشنا نمایند .
اگر مسالهٔ خاصی برای فردی از افراد خانواده مطرح است ، بدون این که نامی از او به میان آید مساله را مطرح سازند ، فواید و مضار موضعگیری های خاص را بیان کنند و بر این اساس به هدایت دختران بپردازند .
برخورد ها
برخورد والدین در خانه با دختر به گونه ای باشد که در آن دختر از دختر بودنش ابراز رضایت کند و عقده ای در دل نپروراند و آرزوی این نکند که ای کاش پسر بود .
هم چنین با او باید به گونه ای رابطه داشت که احساس کند وجودش مایه خرسندی والدین است و پدر و مادر از داشتن او خرسند و خوشدلند و این امر خود سبب تعدیل در معاشرت و عدم وابستگی شدید به دوست و معاشر خواهد بود .
دختران در اجتماع :
دختران ما بیش یا کم در اجتماع اسلامی نیز ظاهر می شوند . ..
مردم اجتماع وظیفه دارند در برابر زنان و دختران پاکدامن و عفیف موضعی نیکو انتخاب کنند از بیان کلمات و عبارات ناپسند در حضورشان خودداری نمایند و در انجام کارها و برنامه های اجتماعی ، در خرید ، در انجام امور برایشان تسهیلاتی قائل شوند و آن ها را بر دیگران مقدم دارند .
گرچه اعمال این روش مقصد غربیان را دنبال می کند و در آن جا نیز ممکن است چنین مساله ای مطرح باشد ولی هدفشان در انجام این رفتار نشان دادن ادب تصنعی است یا استعمار و فریب بیشتر . در حالی که در جامعه اسلامی غرض حفظ عفاف و رعایت احوال آنان و کمک به آن ها در امورتربیتی نسل و ادامه آن است .
غرض این که زندگی اجتماعی و معاشرت ها با زنان و دختران در جامعه اسلامی همه گاه باید هدف تکمیل و سازندگی را تعقیب کند و آن ها را به ادامه ی مقصدی که از سوی آفرینش تعیین شده است کمک نماید .
دیده شده در کتاب اسلام و تربیت دختران ، دکتر علی قائمی ، انتشارات امیری ، ص ۲۷۸.
به نکات خوبی اشاره نمودید
فرم در حال بارگذاری ...