« مطروحه ای از رهبر انقلاب | تبیین معارف فاطمی ، مهمترین وظایف طلاب خواهر » |
عدالت
یک مادری سه خرما داشت. یک خرما به این بچه داد. یک خرما به آن بچه داد. خرمای سوم را با دقت نصف کرد که تبعیض نباشد. حضرت زهرا وقتی دقت خانم را دید، گفت: مادر تو به خاطر این دقتت اهل بهشت هستی. مواظب هستی که… اگر یک بچه را بوسیدی، آن بچه را هم ببوس. یکی را میبوسی و یکی را نمیبوسی. به یکی میگویی: فاطمه خانم! به یکی میگویی:فاطی! چرا فاطی میگویی؟ یا به هردو فاطی بگو، یا به هردو فاطمه خانم بگو. «وَ آسِ بَيْنَهُمْ فِي اللَّحْظَةِ وَ النَّظْرَة» در نهجالبلاغه داریم نگاه که میکنی به همه مردم یکسان نگاه کن. اینطور نباشد که یک کسی را ده ثانیه نگاه کنی و یک کسی را دو ثانیه. نگاههای شما یکسان باشد. حتی اگر پدر و مادر وصیت کنند که به این بچه بیشتر ارث بدهید و به او کمتر، گناه کبیره کرده است. «من الکبائر» اینکه در ارث یک بچه را بیشتر بدهی، یک بچه را کمتر بدهی… بله ممکن است یک بچه ضعیف باشد، کوچک باشد، آن یک دلیلی دارد. چون ضعیفتر است، بیشتر به او بده. مثل آدمی که پایش بزرگ است، کفشش گشادتر است. این تبعیض نیست.
چه میگویم؟ میخواهم بگویم: صرف اینکه برای عید لباس برای بچهها خریدید و ثبت نام کردید و یک سفر او را بردید و سرش را شانه کردید و جهازیهاش را جور کردید و مسکن خریدید. برای این کارهای مادی دست شما درد نکند. ولی وظیفهی ما اینجا تمام نمیشود. بچه شما کینه ای است. بنشین کینه را حل کن. بچه شما مأیوس است یأس او را برطرف کن. قرآن پر از قصههایی است که میگوید: مأیوس نشو. بچهدار نشدی، مأیوس نشو.
حضرت زکریا در پیری بچهدار شد. بچهدار نشدی، مأیوس نشو. حضرت ابراهیم صد ساله بچهدار شد. از درخت خشک هم میتوانیم میوه درست کنیم. مریم درخت خشک را تکان بده برایت رطب تازه میآید. پرندههای ابابیل توانستند لشگر ابرهه را که فیل سوار بودند «تَرْمِيهِمْ بِحِجارَةٍ مِنْ سِجِّيل» (فیل/۴ ) با پرندهها میتوانید. کلاغ میتواند معلم میلیاردها شود.
حضرت آدم دو بچه داشت، هابیل و قابیل یکی، یکی را کشت. فکری بود با جنازهاش چه کند؟ یک خرده بالای سرش ایستاد، فکر کرد و او را کشید. کلاغ آمد یک چیزی را زیر خاک کرد، گفت: تو مردهات را زیر خاک کن. یعنی خدا بخواهد اشرف المخلوق را که پیغمبر است با تار عنکبوت حفظ میکند. به اینها هم باید رسید. اضطراب او را به آرامش تبدیل کنیم.سنگدلی او را به نرم دلی تبدیل کنیم. کسالت او را به نشاط تبدیل کنیم. اسراف او را به صرفهجویی، دنیاگرایی را به ابد گرایی، اطاعت از نا اهل را به اطاعت از اولیای معصوم و عادل تبدیل کنیم. خلاصه وظیفهی پدر و مادر و مربی و معلم و استاد دانشگاه و روحانی این نیست که فقط یک چیزهایی را یاد بدهد و برود. باید تفقد کرد.
….. تریاکیها اینترنت دارند یا ماهواره یا فضای مجازی؟ مجله دارند یا روزنامه یا دانشکده؟ حوزه علمیه دارند یا مسجد و محراب و تریبون و منبر؟ تریاکیها هیچی ندارند.
خانه به خانه میروند، چهره به چهره و تن به تن تریاکی درست میکنند. (خنده حضار)
همه شما در خط تریاکیها بروید. موفقترین راههای تبلیغ تریاکیها هستند. یعنی اگر پانصد تا تریاکی را هرجا بکنی، حضرت عباسی سال دیگر هزار تا میشوند! ولی پانصد نماز خوان را هرجا بکنی حضرت عباسی ششصد نفر هم نمیشوند. موفق ترین گروههای تبلیغی تریاکیها هستند آن هم بدون اینترنت و بودجه و تأمین اعتبار. تن به تن و چهره به چهره! برای چهره به چهره آیه داریم؟
بله! آیهاش این است «یا أبت» پدر جان، پدر با پسرش حرف میزند. «یا بنی» پسر جان! «قل لنسائک» با خانمت صحبت کن. پیغمبر درست است میگویی: «یا ایها الناس» با امت، اما «یا نساء النبی» خصوصی هم بگو. ما هم تبلیغ عمومی باید داشته باشیم، هم خصوصی.
سخنان حجت الاسلام قرائتی ، ۵/ ۱۲/ ۹۵ ، شنیده شده .
با سلام و احترام
ضمن تشكر مطلب شما در منتخب ها درج گرديد
جسارتا عنوان فقط با قسمتی از محتوا هماهنگی دارد و می تواند عامتر و جذاب تر انتخاب شود.
موفق باشيد
———-
مقام معظم رهبري: 4/4/ 1387
فاطمه ی زهرا (سلام اللَّه علیها) کلمةاللَّهِ پرمضمون و مانند یک دریای ژرف و عمیق است. هر چه فکر انسان، ذوق انسان، طبع ظریف صاحبان طبع در این زمینه کنکاش بیشتری کند، تدبر و تأمل بیشتری کند، گوهرهای بیشتری به دست خواهد آورد.
سلام دوست عزیز
ممنونم، عالی بود
خداوند این استاد عزیز قرآن را حفظ بفرماید که واقعا شیرین سخن می گوید
یا علی…
فرم در حال بارگذاری ...