« دختری بر دوش دریا | «طرح هنسون» برای تغییر نظام ایران » |
معیارهای حضور در برنامه ماه عسل چیست ؟
برنامه پرمخاطب ماهعسل سالهاست مهمان خانه ایرانیان روزه دار در ساعات منتهی به افطار است و با وجود برخی نقاط ضعف، نقاط عطف درخشانی هم در این سالها داشته است. همچنین، با توجه به ذات گفتگو محور برنامه، همواره نیز با حاشیههایی همراه بوده است.
در روز سهشنبه ۸ خرداد فردی به نام «یاسمن اشکی» با سابقه یک دهه بیماری ناشناخته با علائمی مشابه ایدز را دعوت کرد که به تازگی و بعد از کنترل حداقلی بیماری (به تعبیر پزشک آمریکایی چیزی شبیه معجزه) به کشور بازگشته است.
میهمان برنامه مدعی میشود در ۱۷ سالگی به بیماری «ژنتیکی» ای مبتلا شده که علائمش شبیه ایدز بوده و از ۱۴۰ بیمار مشابه در یک کلینیک آمریکایی، تنها او زنده مانده و به دلیل تشابه بیماریاش با ایدز، «نذر» کرده تا زنده است «مردم ایران» را از خطرات «ایدز» و بیماری های مقاربتی آگاه کند!
او در ادامه از خطر بیماری دستگاه تناسلی میگوید که بعضی از انواعش عامل سرطان است و مدعی میشود یک سونامی خطرناک طی ۱۰ سال آینده زنان و مادران ایرانی را تهدید میکند لذا باید کودکان ایرانی واکسن پیشگیری از ویروس آن بیماری تناسلی را دریافت کنند. به همین منظور، و با همراهی برنامه ماه عسل، بهعنوان یک سلبریتی در حوزه آسیبهای اجتماعی معرفی و از مردم تقاضای کمک مالی میکند.
اما درباره اینکه مهمان برنامه (یاسمن اشکی) ادعاهایی از جنس کمک به مردم ایران به خصوص کودکان و زنان در حوزه آسیبهای اجتماعی و جنسی مطرح کرده است، سؤالاتی وجود دارد که مسؤولان برنامه و شبکه سوم سیما باید به آن جواب دهند تا تجربه ورود سلبریتیها به اتفاقاتی چون زلزله کرمانشاه و موازی کاری با نهادهای مربوطه و تخصصی، تکرار نشود:
۱- معیار دعوت از ایشان به برنامه ماهعسل چه بوده و چه کسی خانم یاسمن اشکی را به برنامه معرفی کرده است؟
۲- گزینشهای برنامه ماه عسل بعد از معرفی و انتخاب خانم یاسمن اشکی چه بوده است؟ آیا در این برنامه فقط به معیارهای احساسی «داستان» هر مهمان توجه میشود یا معیارهای دیگری از جمله صحتسنجی ادعاهای مهمان هم وجود دارد؟ سوابق قبلی شبکه سوم سیما در برنامه ماه عسل و حالا خورشید نشان داده است که هیچ معیار مشخصی در دعوت از مهمان برنامه وجود ندارد، گاهی یک مدل دربرنامه ماه عسل دعوت میشود و گاهی یک خانم به عنوان زلزله زده نیازمند کرمانشاهی دعوت شده که در آخر مشخص میشود وی کلاهبردار بوده است.
۳- مهمان برنامه (یاسمن اشکی) اعلام میکند که در حال آموزش به کودکان ایرانی در زمینه آشنایی با موضوعات جنسی (آشنایی با بدن و …) برای پیشگیری از آسیبهای اخلاقی است. نفس این آموزشها گرچه میتواند حرکت مثبتی باشد اما سؤال این است که ایشان با مجوز کدام نهاد و تحت کدام نظارتها چنین آموزشهایی را انجام میدهد؟
۴- وبسایتها و نهادهایی که زیر نظر این خانم در حال فعالیت در عرصه جلوگیری از آسیبهای جنسی به کودکان ایرانی هستند، مجوز قانونی ثبت شدهای برای فعالیت در ایران دارند؟
۵- مجموعههای زیر نظر خانم اشکی، بر اساس کدام معیار اسلامی و بومی آموزشهای جنسی را به کودکان و خانوادههای ایرانی ارائه میدهند؟
۶- تقاضای این خانم برای کمک مردم به تولید واکسن پیشگیری از بیماری HPV، توسط کدام نهاد پزشکی و آکادمیک در ایران تأییدشده است؟ و چرا باید یک شخص غیرپزشک به دنبال تولید چنین واکسنی در سطح وسیع در ایران باشد؟
۷- چرا شبکه ۳ و برنامه ماهعسل بهراحتی و بدون توجه به تجربه سیاه سو استفاده سلبریتیها از اعتماد مردم در ماجرای زلزله کرمانشاه، بهراحتی احساس مردم را تحریک و اعتماد عمومی را از نهادهای رسمی و مسوول به سمت اشخاص حقیقی منحرف میکنند؟ درباره موسسات زیر نظر خانم اشکی و فعالیتهای آن در کشور، گفتنیهای دیگری نیز وجود دارد که در فرصت مناسبی به آن خواهیم پرداخت.1
واکسن گارداسیل
گارداسیل واکسنی است که برای پیشگیری انواع مشخصی از ویروس پاپیلومای انسانی خصوصاً تیپ ۶٬۱۱٬۱۶٬۱۸ کاربرد دارد. این واکسن زگیلهای موجود را درمان نمیکند، اما برای افرادی هم که دچار زگیل شدهاند توصیه میشود زیرا از انواع دیگر ویروس پاپیلومای انسانی که فرد دچار آن نشده است جلوگیری میکند. واکسن گارداسیل معمولاً قبل از سنین نوجوانی و قبل از شروع فعالیت جنسی توصیه میشود. واکسن گارداسیل در مردان مؤثر است و میتواند زگیل تناسلی، سرطان مقعد، آلت و برخی ضایعات پیش سرطانی که توسط انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی ایجاد میشود محافظت کند. مردانی که با مردان رابطه جنسی داشته باشند بیشتر در معرض بیماریهای مرتبط با ویروس پاپیلومای انسانی تیپ ۶٬۱۱٬۱۶٬۱۸ و سرطان معقد و آلت تناسلی هستند .
عوارض خطرناک واکسن گارداسیل
سردرد، تب، تهوع، سرگیجه، درد در ناحیه تزریق، تورم، خارش، و غش در پانزده دقیقه اولیه پس از تزریق میتواند وجود داشته باشد. معمولاً ۱۵ دقیقه پس از انجام واکسن فرد را نگه میدارند. تزریق برای افراد با آلرژی به مخمر، خانمهای باردار، کودکان زیر ۹ سال و کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند ممنوع است.۲
داستان یاسمین اشکی دروغ بود!!
تسنیم نوشت: در پی حضور خانمی بهنام"یاسمن اشکی" در برنامه ماه عسل و طرح ادعاهایی بیپایه درباره شیوع سرطان در ایران و درخواست کمک از مردم برای تولید واکسن HPV، پروفسور کرمی بنیانگذار و مؤسس انجمن “بیوتکنولوژی” ایمنی زیستی و انجمن پدافند غیرعامل توضیحاتی را در این باره ارائه کرده که در ادامه آمده است: “واقعاً تأسفبرانگیز است که کنار مجری یک کارشناس قرار نمیگیرد، این طور میشود که مهمان برنامه هر چیزی را که میخواهد میگوید و مجری جز تأیید کردن کاری نمیتواند انجام دهد چون اطلاعاتی در مورد این موضوع ندارد.
ایشان در مورد یک بیماری ژنتیکی نادر صحبت کرد که سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال کرده، باعث تبهای طولانیمدت و عجیب شده و ویژگیهایی شبیه به ایدز داشته است اما هرگز اسم بیماری را نگفت!
چطور ممکن است شما از بیماری ژنتیکی مادرزادی صحبت کنید که اسمش را نبرید؟! اگرچه در بررسیهایی که انجام دادیم، متوجه شدیم ایشان قبلاً در مصاحبهای خودش را بنیانگذار «کمپین 4 دقیقه برای صلح» معرفی کرده و گفته که در زمان جنگ تحمیلی در تهران، قربانی بمباران شیمیایی هوایی عراق بوده است (البته تهران هرگز بمباران شیمیایی نشد!) طبق تحقیقات ما، اساساً داستان ایشان دروغ بود و ایشان اصلاً بیماری ژنتیکی ندارد.
تمام طرحهای علمی دنیا قطعاً باید در یک سایت معتبر بینالمللی ثبت شود، ما هرچه گشتیم چنین طرحی (طرح مورد ادعای خانم اشکی) پیدا نکردیم.
امکان ندارد طرحی برای چندین بیمار در حال مرگ انجام شده باشد اما نام و نشانی از آن نباشد، حتی نام پزشک هم مشخص نباشد؛ طبق تحقیقات ما اساساً داستان ایشان (یاسمن اشکی) دروغ بود و ایشان اصلاً بیماری ژنتیکی ندارد. ارتباط خانم اشکی با آمریکاییها چیست؟
ایشان حرفهای قشنگی زدند و هدفهای زیبایی را بیان کرد اما بنده که 40 سال کار تحقیقاتی در نقاط مختلف دنیا کردهام، کاملاً از حرفهایشان نگران میشوم.
طرح این خانم بهشدت مورد حمایت نشریههای آمریکایی است؛ مسئولان ما، اساتید برجسته داخلی را بهحساب نمیآورند اما اینها بهراحتی با معاون وزیر و شخص وزیر بهداشت جلسه خصوصی برگزار میکنند و از طرف آنها حمایت میشوند.
ما مستنداتی از فعالیتهای این تیم در آمریکا داریم که متأسفانه اصلاً با فرهنگ دینی و ملی ما همخوانی ندارد؛ هیچ جای دنیا چنین کاری صورت نمیگیرد که یک شخصیت (آن هم) حقیقی در تلویزیون از مردم کمک مالی برای تهیه واکسن بخواهد!
بهعنوان کسی که در حوزه پدافند زیستی و تهدیدات بیوتکنولوژی در کشور کار میکنم، معتقدم نقشهای پشت این ماجرا است.۳
تصاویری از فعالیت های یاسمن اشکی
فرم در حال بارگذاری ...